Öko-Kollégium beszámoló (szeptember-október) 2023

Szeptemberben ellátogattunk a HungExpo-ra, mely a Planet Fenntarthatósági Kiállításnak adott otthont pár napra. A változatos programok közül mi a Your Planet kiállítást tekintettük meg, amely interaktív módon, látványos installációk segítségével mutatta be korunk környezeti kihívásait, illetve az azokra adott lehetséges válaszokat, megoldásokat.

A kiállításon többek között megtudhattuk, mekkora a csendes-óceáni szemétsziget, miért jó a biogazdálkodás, mit jelent a túlhalászás, mi a hidrológia James Bond szabálya, hány liter víz kell egyetlen avokádó előállításához, vagy hogy milyen szerepet játszik a bálna a szén-dioxid megkötésében.

Októberben végigjártuk a kerületünkben működő Humusz Ház új Nulla Hulladék Tanösvényét. Megismerhettük a hulladékpiramis felépítését, a környezetszennyező hulladéklerakástól kezdve, az állomásokon végighaladva eljutottunk a fenntartható, hulladékmentes gazdálkodásig.

A foglalkozást játék zárta, majd kis szalagokra felírtuk egyéni, környezettudatos vállalásainkat, amik kikerültek a Humusz Ház falára.

Elszállításra kerültek a szelektíven gyűjtött használt elemek is. A „sok kicsi sokra megy” elvét mi sem bizonyítja jobban, minthogy az összegyűlt elemek súlya elérte az 50 kg-ot.