Túra a Gellérthegyen

2021.05.26-án délután kollégiumunk csapatnyi lelkes diákja és öt kollégánk egy nagyon kellemes Gellérthegyi túrán, sétán vett részt.

Az időjárás azon a napon, a sok esős nap után, nekünk kedvezett és végre csodaszép, felhőtlen kék ég és ragyogó napsütés alatt sétálhattunk.

A túra a Gellérthegy oldalától, a Sziklatemplomtól indult és a panoráma kilátókat útba ejtve haladtunk felfelé a Citadellára, a Szabadság-szoborhoz. A kilátópontokon meg-megálltunk, szemléltük a csodás városképet, beszélgettünk, sok fotó készült.

Majd túránkat tovább folytattuk a hegy Duna felé eső oldalán és a Szent Gellért-szobor volt a következő állomásunk. Majd ezután visszaindultunk a kollégiumba.

A túra nagyon jó hangulatban telt. Mindenki nagyon örült, hogy kiszabadulhatott a négy fal közül és végre a szabad levegőn lehetett, s mindezt jó társaságban, egymással beszélgetve, a csodálatos budapesti panorámát szemlélve tehette.

Benkő Beáta szervezőtanár

 

„Voltam már többször a Gellért hegyen, de ez egy különleges alkalom volt. Mivel végzős diák vagyok számomra ez az utolsó kollégiumi kiruccanás. Egy jó emlékkel gazdagodtam és jól éreztem magam.”

240. szoba – Lestyán Enikő

 

„A gellérthegyi kirándulás felnyitotta a szememet arra, hogy Budapest szívében van egy olyan pont, melyről ráláthatok más budapesti látványosságokra és épületekre. Például iskolám tetejére is rá tudtam pillantani, ahol a tesiórákon, a negyedórás futások közben csak a Gellért-hegy látványa szokott vigaszt nyújtani.”

245. szoba – Papp Ivetta

 

„Számomra ez egy új élmény volt, eddig még nem jártam a Gellérthegy ezen részein. Nagyon szép volt a kilátás, jó volt a hangulat és nagyon jót tett egy laza délután a témazárók előtt.”

244. szoba – Bárdos Linda

 

„Én és a szobatársaim nevében kijelenthetem, hogy a kirándulás felettébb szórakoztató volt és reméljük a jövőben is lesznek ilyen jellegű programok!”

201. szoba lakói – Nagy Bálint, Cseh András, Szalontai Benjamin, Vinczeffy Gergely

 

„Nagyon jól éreztük magunkat, a séta közben sokat nevettünk, nagyon szép volt az idő és a kilátás, reméljük, sok ilyen program lesz még!”

244. szoba lakói – Bárdos Linda, Bácsi Vanessza, Záhorská Orsolya

 

„Ez a kirándulás egy teljesen új látást adott Budapestről, pillantás nyerhettem egy felsőbb szögből a városra, ami egyszerűen magával ragadó és káprázatos volt. (Gellérthegy)”

240. szoba – Pacurariu-Nagy Izabella

 

„Jó volt végre újra kimozdulnunk a négy fal közül. Nagyon jó hangulatban telt, kollégiumi társaságunkkal jó volt végre együtt kirándulni. Végre közelebb kerülhettünk a természet szépségeihez. Legjobb része az a lenyűgöző látvány, amit a város nyújtott a hegy tetejéről. Várjuk a következő kirándulást!”

239. szoba lakói – Tóth-Bagi Anna, Varga Napsugár, Szűcs Kata