Szkander verseny

Kedves Diákok! Kedves Kollégák! Tisztelt Érdeklődők!
Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy március 7-én átütő sikerrel megrendeztük és lebonyolítottuk a Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium I. Nyílt Amatőr Szkander Bajnokságát.
A bajnokságra abszolút kategóriában összesen 18 versenyző nevezett. 3 külsős kollégiumból (Deák, BEKK, Kisfaludy), összesen 9 küzdő szellemű ifjú érkezett nevelőtanáraik kíséretében a megmérettetésre.
A bajnokság alapszakaszában 5 csoportban, körmérkőzések során mérték össze erejüket és tudásukat a versenyzők. A csoportok győztesei közül a második körben szintén körmérkőzések után került ki a bajnokság győztese.
Az előkelő harmadik helyen végzett intézményünk diákja Bata Márton művész úr!
Az első helyet a BEKK versenyzője,  a másodikat pedig a Kisfaludy delegáltja szerezte meg  gladiátor küzdelmek árán.
Nagy örömünkre a rendezvényen 50-60 fős nézőközönség is részt vett.
A verseny titkárság vezetését Stolár-Németh Csenge, a TMTK DÖK elnöke végezte, aki szerencsére kiváló matematikai képességekkel rendelkezik, így a versenyzők beosztásához szükséges permutációkat kiválóan végezte!
Köszönjük a rendezvény megszervezésében és lebonyolításában nyújtott segítségét a DÖK képviselőinek, Trigola-Majzik Krisztina tanárnőnek, Gere Dávid élsportolónak, intézményünk egykori diákjának, Kiss Viktornak és a szkander asztalt biztosító, a Magyar Karbirkózók Egyesülete alelnökének, Sztanek Sándornak is!
A nagy érdeklődésre való tekintettel egy saját tulajdonú szkander asztal beszerzésén dolgozunk!
Hajrá Táncsics, hajrá szépreményű ifjak!
Uhlár Ádám