Judo oktatás

Kedves Diákunk! Kedves Érdeklődők! 

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégiumban a 2023/24-es tanév második felében nagy érdeklődés mellett bevezetésre került a professzionális judo oktatás. Hosszas adminisztrációs és átalakítási munkálatok után, sikeres megállapodást kötöttünk a Magyar Judo Szövetséggel (MJSZ), melynek keretén belül a szövetség 50 nm tatamival és 15 db judo ruhával támogatta meg intézményünket. Tantestületünk kollégái, Dezső Attila, Ferenczy Norbert és Dr. Uhlár Ádám tanár urak, valamint intézményünk diákjai nagy lelkesedéssel és szorgalommal álltak neki az egyik lomtárként használt tanterem átalakításához. Az átalakítás keretén belül az egykori tanterem új életet kapott, és a továbbiakban már minden igényt kielégítő küzdősport teremként szolgálja kollégiumunk tanulni, fejlődni és sportolni kívánó diákjait. Az újdonsült küzdősport termünk állandó tatami borítással rendelkezik, valamint a falak is szivacsos borítással lettek ellátva a maximálisan biztonságos gyakorlás érdekében.  

Kollégiumunk igazgatója, Katona Péter támogatásának köszönhetően, a felújításhoz szükséges tárgyi feltételek a rendelkezésünkre álltak. A küzdősport terembe bordásfal, boxzsák és mászókötél is felszerelésre került. A judo edzések Dr. Uhlár Ádám vezetésével minden héten kedden és szerdán kerülnek megtartásra. A judo edzéseket birkózás, és erőnléti edzések egészítik ki, melyek így komplexen szolgálják fiataljaink fejlődését és erőnléti állapotuk folyamatos javulását.  

A judo edzések során az érdeklődő fiatalok komplex személyiségfejlesztése történik. Nem pusztán a test edzésével, hanem a lélek és a szellem pallérozásával is törődünk. A judo, mint harcművészet és versenysport egy átfogó nevelési rendszer, melyben az egyetemes emberi értékek, –úgymint becsület, kitartás, szorgalom, alázat, összetartás– átadására is törekszünk. A judo edzésekre járó fiatalok egy protektív közösségbe kerülnek, ahol megtapasztalják a közösségbe tartozás élményét, a jól elvégzett munka gyümölcsének az ízét, az olykor kihívásokkal teli, és megterhelő edzések elviselésének a testi és lelki aspektusait. A fájdalom, a félelem és a fáradtság leküzdésén keresztül, a judot gyakorló sportoló olyan értékekhez jut hozzá, amelyek mentális és lelki erejét növelik, és könnyebbé teszik számára a mindennapok csapásainak elviselését.  

A judo edzéseket vezeti: 

Dr. Uhlár Ádám, PhD 

A sporttudományok doktora, I. danos judo mester. Diplomás testnevelő, gyógytestnevelő, egészségfejlesztő tanár, judo és személyi edző. Jelentkezni nála az edzésekre fiúknak és lányoknak hétfőtől csütörtökig 15-től 20 óráig lehet az I. emeleti fiú oldali tanáriban. Az edzések térítésmentesek.  

Tekintse meg galériánkat is, itt: