„Azért van ünnep, mert nem lehet csoda nélkül élni” – Karácsonyi jótékonykodás a Táncsicsban

Kollégiumunkban már hagyománya van a karácsonyi jótékonysági gyűjtésnek, melynek felkarolója a kollégium diákönkormányzata szokott lenni. Idén sem volt ez másképp.

A diákönkormányzat 2022-ben az Ágota Alapítvány által meghirdetett „VÁLTS EGY CSOKIT MOSOLYRA!” kampányához csatlakozott.

Az állami gondoskodásban élő és veszélyeztetett fiatalok támogatását célul kitűző ÁGOTA Alapítvány és a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató közös célkitűzése segíteni azoknak a gyerekeknek, akik – még ha átmenetileg is – szülők, család nélkül maradtak. Az év során az ÁGOTA Alapítvány és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató naponta dolgozik a nehézségek megoldásán. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács most, Mikulás és Karácsony közeledtével ismét szeretett volna hozzájárulni az állami gondoskodásban és gyermekotthonokban élő gyermekek öröméhez. Az adományozott csokik a kollégium könyvtárában gyűltek, majd a szervezet önkéntese karácsony előtt elvitték és szétosztották a gyerekek között.

Azonban nem csak egyes gyerekek és felnőttek számára nehezek a téli hónapok, hanem a különböző állatvédelmi szervezetek és menhelyek számára is. Farkas-Takács Zsuzsanna tanárnő kezdeményezésére a székesfehérvári ASKA Alapítvány kutyamenhelye lett gazdagabb leselejtezett textíliákkal, amivel komfortosabbá tudják tenni a kutyusok téli szállásait. Köszönjük a szervezést és a szállítást!

 

TMTK DÖK