Gólyatábor 2023

A 2023/24-es tanévet ismét hagyományőrző rendezvényünkkel indítottuk, a gólyatáborral. A kollégium diákönkormányzata Mursits Bernadett, Hock Zsófia és Szekeres Miklós vezetésével az elmúlt tanév viszontagságai ellenére is fantasztikus munkát végzett. A DÖK vezetés fél év alatt igazán szuper, összeszedett és lelkes kis csapatot épített maga köré, akik az „öreg rókákkal” kiegészülve idén is fergeteges hangulatot varázsoltak a kollégiumba 3 napra.

A programok a csapatépítésről, a kollégium és a környék megismeréséről, a jó hangulatról és a könnyebb beilleszkedésről szóltak. Volt ismerkedős est, reggeli torna, közös éneklés, logikai és ügyességi feladatok, vicces vetélkedő és a nagy meleg után némi frissítő helyi zápor a dökösök jóvoltából.

Az idő bár meleg volt, nem volt a legkegyesebb hozzánk, amikor kellett volna, pont nem volt meleg, amikor meg hűvösre vágytunk, hőséggel nehezítette a diákok dolgát, de szerencsére ez nem vette el senki kedvét a mókától.

Azonban a leghitelesebben a gólyák tudnak mesélni a történtekről:

„Én élveztem a gólyatábort, főleg azért, mert a DÖK nagyon jó programokat talált ki. A kedvencem az volt, amikor zászlót és indulót kellett készítenünk, viszont a vizeskedős feladatokat is nagyon élveztem! Az ételek frissek és finomak voltak, amit a büféből kaptunk.”
Kovács Zsolt

„Visszagondolva a táborra, egy szép élmény volt, ami az életemnek egy felejthetetlen emléke lesz. És sok év múlva is a gondolataimba jut majd. Örülök, hogy emellett a kollégium mellett döntöttem, mert már most sokat adott hozzá az életemhez. Például a gólyatábor, ahol rengeteg embert ismertem meg, akikkel jól szórakoztunk együtt.”
Bene Bianka

Már csak 362 napot kell aludni és kezdődhet egy újabb tábor. Addig is sikeres tanévet kívánunk mindenkinek!
T-M. K.