Büszkék vagyunk egy országos verseny kapcsán – SzakmaSztár

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSzTV) több fordulóból áll. Az előválogatóra 2024. januárban került sor. Ez 120 perces feleletválasztós kérdések sokaságát jelentette. A Puskás (PTTIT) 13. évfolyamos Távközlési technikus szakos diákjai közül 20-an vettek részt és 6-an jutottak tovább (+2 diák más középiskolában). A középdöntőre 2024. márciusban került sor. Ez a forduló 4 feladatból állt és 300 percig tartott. Az 1. feladat egy modulációs mérést jelentett, a 2. egy hálózattervezés volt, a 3. távközlési alapméréseket tartalmazott, a 4. pedig a tanulmányi portfólió bemutatásából állt. 8 diák közül három Puskásos diák jutott tovább.

Az OSzTV Országos Döntő 2024. áprilisban zajlott. Ezen Szalontai Benjámin Máté (F3 csoport) II. helyezést ért el a Távközlési technikus szakképesítésben/szakmában (a I. és III. helyezett is Puskásos diák). Eredményéhez szeretettel gratulálunk! Ez azt jelenti, hogy az ötödéves képzést záró szakmai vizsga alól Benjámin mentesül és 100%-os eredménnyel kap szakmajegyzékes (korábban OKJ) bizonyítványt.

„Általában, amikor valakinek a verseny szó jut az eszébe, akkor nagyon komoly szellemi megmérettetésre gondol. Viszont szerintem nem csak erről szól. Ott van a baráti környezet, a lelkes felkészítő tanárok, a baráti párbaj a versenytársakkal szemben. Egyszóval ez nem csak egy megmérettetés, hanem egy élmény. Ezt az élményt pedig szerintem mindenkinek ki kellene próbáni. Minden versenyzőnek a jövőben sok sikert kívánok! 🙂
Illetve minden kedves segítőmnek nagyon szépen köszönöm a támogatását. Nélkülük nem érzem úgy, hogy ilyen eredményt tudtam volna elérni.”

Szalontai Benjámin Máté