Tavaszi egészséghét

2021/2022 második félévében is sikeresen megrendezésre kerülhetett az Egészséghét március 7. és 10. között. A szervezők és a nevelőtestület ismét ötletes programokkal drukkoltak elő.
A kollégium diákjai többek között részt vehettek labdajátékokon, filmnézésen, Bikás parki kocogáson is. Az Újbudai Ötletözön keretében ellátogattak hozzánk a XI. kerület Önkormányzat Erasmus+ programjának előadói. A diákok velük együtt ötletelhettek, hogyan lehetne jobbá tenni a XI. kerületet. Előadást tartott Szőllős Kinga tanárnő Ép testben ép lélek témában, Tóth Tímea (Mesi), volt táncsicsos kollégista, az ELTE szociológia szakos PhD előadója,  kolis szemmel beszélt a klímaváltozásról, valamint Trigola tanárnő meghívására a KifogYás nevű program kidolgozója, Bock Márton mesélte el megdöbbentő hízás-fogyás történetét. Ahogy már megszoktuk, a könyvtár ismét kulturális és gasztronómiai élvezetet is nyújtott Berente Kinga és Fodor Piroska tanárnők jóvoltából.

A programsorozatot forgatókönyv szerint ismét táncház zárta. Pitlik tanár úr táncháza után viszont nem ért véget az egészséghét, stúdiósaink egy diszkóval leptek meg minket, hogy estig “sportolhassunk”.

Mursits Bernadett