Tavaszi egészséghét

„Az egészség nem minden, de az egészség nélkül minden semmi.”
(Arthur Schopenhauer)

Fontos az egészség. A kollégium a tanévben már másodjára tartotta meg az egészséghetet. Nagyon sokan szeretjük, mert ezen a héten számos program van, amiknek köszönhetően fejlődhetünk, alapprogramot pótolhatunk és törekedhetünk arra, hogy egészséges életet éljünk. Idén is összefogtak a diákok és a nevelőtanárok egyaránt, hogy jobbá és tartalmassá tegyék számunkra ezt a hetet.

Méhesné Döngölő Ibolya tanárnő és diákjai hétfőn a Függőségeink témakörében tartott előadást, illetve vetített rövid, de annál tartalmasabb videókat. Ezután kezdetét vették a csoportfoglalkozások. Dezső Attila tanárúr a nap levezetéseként különböző hasgyakorlatokat tartott a fiú kondiban, a lányoknak pedig az új felszerelések használatát mutatta be.

Következő nap ismét voltak érdekes programok, lehetőség adódott a sportkedvelőknek ping-pongozni, csocsózni, illetve tollasozni. Szemenyei tanárnő több témában tartott filmvetítéseket, melyeken keresztül megismerhettük a világ helyzetét: elgondolkodtató volt mindenki számára. Relaxációs színezés is adott volt mindenki számára, illetve haj- és arcápolási tanácsokat is kérhettek a diákok.

A KÉK-VONAL munkatársai ismét remek előadással kedveskedtek minden kollégista számára. Először a 14-16 éveseknek tartottak előadást párkapcsolati tabuk témakörében. Sokan elmentek és hasznosnak ítélték az előadást és a közös gondolkozást. A következő előadás már a nagyobbaknak szólt, itt már a 16 évnél idősebb diákokat célozta meg a KÉK VONAL alapítvány. Az előadás témája nagyon hasonló volt az előzőhöz, itt is a párkapcsolat tabukat fejtették ki és beszélték meg.

A testi egészség mellett a lelki-szellemi egészség is teret kapott a héten. Papp Anikó Míra tanárnő megtisztelő felkérésével tarthattam előadást az öt szeretetnyelv témakörében. Az előadás mellett interaktív része is volt az órának. Minden részvevő elmondása szerint élvezte a programot. Hiszem, hogy mindenkinek sikerült picit közelebb kerülni önmaga megismeréséhez. Szénási Tamás mikrobiológiai előadása sokakat vonzott, mert a mindennapi vércseppanalízis gyakorlatát mutatta be minden kedves érdeklődő számára. Nagy örömmel töltötte el Tamást, hogy megtarthatta az előadást, mert látta mindenkin, hogy érdeklődéssel hallgatta végig az előadást és páran ki is próbálták a vércseppelemzés gyakorlatát. Emellett a könyvtár teaházzá alakult, és egészséges salátákat kóstolhattunk. A mozgást a floorball jelentette csütörtökön, valamint este Disco zárta az tavaszi egészéghetet a DÖK rendezésében.

Gallyas Róbert