Tájékoztatás a járványügyi helyzetről és a kollégium működési rendjéről

A kép illusztráció. Forrás: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/emmi-hetfotol-hatalyosak-az-uj-intezkedesek-koznevelesi-intezmenyekben (Letöltés: 2021. március 8.)
A kép illusztráció. Forrás

Frissítve: 2021.03.05.

A kollégium lakhatást továbbra is csak azoknak a tanulóknak biztosít, akik ezt (különös méltánylást érdemlő helyzetük, pl. szakmai gyakorlat, külföldi állandó lakóhely miatt) előzetesen, írásban kérték és erre intézményvezetői engedélyt kaptak. Ezt a helyzetet erősíti meg a 17/2021. (III.5.) EMMI határozat 7. pontja is.

A többi kollégista kollégiumi tagsági jogviszonya is fennáll, visszaköltözésük azonban a középiskolai jelenléti oktatás újraindulásának időpontjától függ.

A kollégiumi foglalkozások digitális oktatási munkarendben valósulhatnak meg. A helyi veszélyhelyzeti intézkedések továbbra is érvényben vannak. https://tmtk.hu/wp-content/uploads/2020/09/20200902-Eljarasi-rend_koronavirus-2020-kiegeszitett.pdf

 

Járványügyi helyzet a kollégiumban

E tájékoztató írásakor (2021. március 5. 15:00 órakor) közel négyszáz tanulónk közül egy fő igazolt aktív koronavírus-fertőzött kollégistáról tudunk, ő otthonában tartózkodik. A kollégium dolgozói között nincs és korábban sem volt igazoltan koronavírussal fertőzött személy. Diákjaink között az első ismertté vált eset 2020. szeptember végén történt. Az aktív esetek száma október hónapban jellemzően egy-két, novemberben 4-7 fő volt. A 2020. december közepétől február közepéig tartó két hónapban nem volt az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér online felületén rögzített aktív eset, azt követően számuk egy és három között mozgott. Összesen eddig 19 kollégista esett át a betegségen, mindannyian otthonukban lábadoztak, kórházi ellátást egyikük sem igényelt. Közülük 17 diák már az őszi szünetben vagy azt követően, a digitális oktatási munkarend alatt, tehát nem az intézményben fertőződött meg.

A védőoltást eddig egy technikai dolgozónk és egy pedagógusunk vette fel.

A vonatkozó szabályoknak megfelelően az összes, egészségügyi megelőző intézkedés (távolságtartás, rendszeres fertőtlenítés, maszkviselés stb.) betartásárára továbbra is fokozottan ügyelünk.

A kollégium valamennyi lakójának és családtagjaiknak munkatársaim nevében is jó egészséget kívánok.

Üdvözlettel:

Katona Péter
intézményvezető