Kollégiumi hét 2018

A kollégiumban a hagyományokhoz híven idén is megrendezésre került az úgynevezett Kollégiumi hét, 2018. december. 17-től 20-ig.  Ez idén az év utolsó hetére esett a kollégiumban, így együtt hangolódhattunk rá a karácsonyra. A héten minden nap változatos programok voltak.

Hétfőn volt a kollégiumi hét megnyitója, Katona Péter igazgató úr tartott ünnepi beszédet. Ünnepi műsort adtak a kollégium diákjai, egy táncos triót láthattunk, és A kis hercegből hallhattunk egy részletet. Közben gyönyörű dallamokat hallgathattunk zongorán három diákunk előadásában.  A megnyitó után a csoportok képviselői átvették a Diákönkormányzat által készített díszeket és kidíszítették velük a kollégium folyosóit és társalgóit, minden csoport a rábízott részt díszítette fel. Az ünnepség után megrendezésre kerültek a csoportkarácsonyok. A nap zárásaként este nyolc órai kezdettel TMTK Nosztalgia Karácsony volt az ebédlőben. Erre az eseményre meghívást kaptak a kollégium egykori diákjai. Egy 2012-ben bemutatott és videóra vett előadást (Kollégiumi Rómeó és Júlia) láthattunk a kollégium egykori diákjai és tanárai közreműködésében. Az előadást írta és rendezte Demjén József tanár úr. Közreműködött benne jelenlegi tanáraink közül Demjén József, Tolnoi Róbert, Benkő Beáta és Bunth István. Az előadás nagy sikert aratott régen, ahogy most a film is.

Kedden különböző ízű palacsintákat ehettünk Balogh Irén tanárnő és segítői készítése által, lehetett lekváros, kakaós, kókuszos és még nagyon sok féle töltelékes közül választani.  Közben, aki kedvet kapott, megnézhette a lány klubban az Igazából szerelem című filmet, Szemenyei Emma tanárnő felügyeletével. A P7-ben Útibeszámolón vehettünk részt Benkő Beáta tanárnővel. Eközben az aulában kidobhattuk a bánatunkat és kaphattunk különféle idézeteket. Közben zajlott a szobaszépségverseny, a lány oldalon Fromvald Ákos és Barkóczi István tanár úr pontozták a szobákat, míg a fiú oldalon Saulean Raluca Beatrix és Trigola-Majzik Krisztina tanárnő pontozott. A győztes szobákat a szerdai Koli Oscaron hirdették ki. A kézművesben Papp Anikó Míra tanárnővel karácsonyi díszeket csinálhattunk. Este nyolcórai kezdettel a karácsonyi kollégiumi koncertet hallgathattuk meg. A koncerten a kollégium zenész diákjai léptek fel: különböző hangszeres előadásokat hallhattunk, zongorán, hegedűn, fuvolán, furulyán, trombitán, harmonikán és egyéb hangszereken.

Szerdán fél öttől a könyvtárban csokis, gyümölcsös nyalánkságokat kóstolhattunk meg. Közben a galérián Takács Gábor tanár úr szervezésében malmozni lehetett. Este hat órától a színjátszó szakkör adta elő Rejtő Jenő: A hallgatás című kabaréját. Este nyolc órai kezdettel került megrendezésre a hagyományokhoz híven a Táncsics Csillagai. A zsűri négy tagból állt, Katona Péter igazgató úr volt a zsűri elnöke, míg tagjai: Trigola – Majzik Krisztina tanárnő, Bóta Péter tanár úr és a Diákönkormányzat képviseletében Tömör Márk. A rendezvényen jómagam konferáltam. A fellépő diákok különböző kategóriákban indulhattak. Idén először volt tánc és slam kategóriában induló is, de mindezek mellett volt vers, próza és népmese, ének, zongorajáték, színdarab-részélet, különböző gitárjátékok. Ezután a Koli Oscar került megrendezésre, ahol Tömör Márk konferált és adta át a díjakat a nyerteseknek. Különféle címek találtak gazdára, az év legjobb tanára címtől kezdve a koli törpéjéig mindenféle. A kedvenc tanárnő címet Trigola- Majzik Krisztina, míg a kedvenc tanár úr címet Barkóczi István kapta.

Csütörtökön a Játékklub progamján volt lehetőségük részt venni a diákoknak, Bunth István tanár úrral. Az este és egyben a hét zárásaként A Grincs című filmet is megnézhettük az aulában felállított kivetítőn.

Gulyás Á. Eliza