Koli farsang

Február 6-án a kollégium vezetősége és diákönkormányzata farsangi bált rendezett.
Sokan izgatottan vártuk a farsangot, mert minden évben nagyon jó hangulatban telik.
A farsangi délután sok előszervezést igényelt. Hetekkel korábban elkezdték a dökös fiatalok a tombolavásárt és a szavazat összegyűjtést a „Koli Oscarra”. Már csak ezek eredményeiért is izgatottan vártuk a farsangot.

Lassan kezdetét vette az első program. A DÖK vicces vetélkedőt szervezett a kolisoknak. Összesen négy csapat versenyzett. Mindenkiben csak úgy égett a versenyszellem. Az első feladatban keksztoronyépítés volt a feladat, amit az egyik csapatjátékos homlokán kellett felépíteni, ehhez elengedhetetlen volt a csapatmunka. A legügyesebb csapatnak 20 db kekszből álló tornyot sikerült felépíteni. Talán a legjobban a szelfis feladatot élvezték. Minden csapat csakúgy fel-alá rohangált, azért, hogy szelfit készíthessenek az épp bent levő kolisokkal, illetve nevelőtanárokkal. A verseny végére minden csapatnak sikerült elfáradni. Az eredményeket csak este 9 óra felé tudhattuk meg.

A következő program a palacsintázás volt. Ismét finomabbnál finomabb palacsintákat készítettek nekünk a dökösök. Minden éhes gyomornak kedvezett az immár hagyományos program. A stúdiósok a farsang ideje alatt is biztosították a jó hangulatot.

Elérkezett a tombolahúzás és a Koli Oscar eredményeinek a kihirdetése. Ez idő alatt a kreatív és ötletesebbnél ötletesebb fiatalok készültek a farsangi jelmezfelvonulásra.

A szavazatok alapján a következő eredmények születtek:

 

Legjobb tanár: Demjén József
Legjobb tanárnő: Deák Éva
Koli legéhesebbje: Nagy-József Miklós
Koli legszomjasabbja: Széplaki Martin
Koli colosa: Szűcs Attila

 

Koli törpéje: Soós Anna
Koli boszija: Sztefanov Rebeka
Koli tündére: Anci néni és Bozsányi Zsombor
Legjobb portás: Bencze Zsolt

 

A tombolahúzásnál, jobbnál-jobb ajándékok vártak a szerencsésekre.
A fődíj egy torta volt. Örömmel töltött el minket, hogy ennyien vásároltak tombolát.

 

A vicces vetélkedőnek is megszületett az eredménye:

  1. helyezést ért el az „érezz” csapata
  2. helyezést ért el a „kávéautomata ”csapata
  3. helyezést ért el a „216-os szoba” csapata

A nap fénypontjához érkeztünk, kezdetét vette a jelmezverseny. Az első helyezett Donkó Barbara és Vincze Kitti lett. Ezúton is köszönjük Benkő Beáta tanárnőnek, Horváth Péter tanár úrnak és az új DÖK elnöknek, Siklódi Gellértnek, hogy elvállalták a zsűrizés feladatát. Sokan beöltöztek és biztosították a jó hangulatot. Minden induló kapott egy kis ajándékot, a győztes itt is tortát nyert.

 

Köszönjük szépen minden résztvevőnek, hogy jelenlétükkel színesítették a rendezvényt.

 

Gallyas Róbert