Irodalmi szalonban a Táncsicsosok

Az irodalmi szalonok mindig is a társasági élet egyik központi helyszínei voltak. Egy ilyen eseményen nem csak a 18. században, hanem napjainkban is páratlan élmény részt venni. Alapjaiban nem változott, ma is összegyűlnek az érdeklődők és a kellemes légkör, illetve az estére szánt téma teremti a beszélgetést és a hangulatot.

Így jutottak el az érdeklődő kollégisták 2022.11.08-án a Szent István Kávéház által megrendezett irodalmi szalonba, ahol Kemény András beszélgetett Kolti Helgával. Az est egy zenés előadással kezdődött, ami kiváló nyitása volt az elkövetkezendőknek. A beszélgetés során nem csak hogy egy izgalmas életutat ismerhettünk meg, hanem motivációt és tanításokat is nyerhettek a résztvevők. Belekóstoltunk az élet fintorába ami végig kísérte az író életét, és Kemény András története rávilágított arra, hogy a legkisebbnek vélt dolgokból is születhetnek nagy lehetőségek. Elmesélte a Kemény Szalon indulását és működését. Mindezeket a belőle áradó nyugodtsággal adta át és természetesen sok mosolyt is csalt az arcokra visszaemlékezéseivel.

Második alkalommal 12.12-én Zemlényi Zoltán (ZZ Tour- Hoppárézimi) könyvbemutatóján vehettek részt a kíváncsiak, amely szintén az író életéről szóló beszélgetéssel volt egybekötve és az egész est rendkívül tanulságos volt. Ráébresztette a nézőket, mekkora erővel bír az ember és az ő akarata.

Képes a lemélyebb pontból is felvergődni magát és ezentúl sikereket is elérni. ZZ hatalmas terhet cipelt az őt érő baleset után, de ami mindenki számára világossá vált, ő máshogy fogja ezt fel. Sokakat megdöbbenthet a sok pozitív energia ami belőle árad mindezek ellenére, de nagyban határozta meg az est jó hangulatát az ő pozitív kisugárzása. Az eseményt egy általa készített kisfilm egészítette ki, melyben életét mesélte el.

Többek közt ezért is is érdemes irodalmi szalonokba járni kortól függetlenül, hiszen mindenkinek van amit magával vihet, amit tanulhat vagy zsebre rakhat egy életre. Emellett remek kikapcsolódás olyan emberek között lenni akikkel azonos az érdeklődési körünk és egy ital, sütemény társaságában remekül el lehet beszélgetni, valamint a jövőre meghatározó új ismeretségeket is lehet kötni.

Köszönjük a lehetőséget Trigola-Majzik Krisztina tanárnőnek!

Szilasi-Novák Luca