Halloween a Táncsicsban 2022

Kollégiumunk az elmaradt őszi szünetnek köszönhetően idén a Halloweent is megünnepelhette. Az eredetileg kelta hagyományt az amerikai ünnep tette divattá, így már itthon is sok helyen tartják a magyar farsanghoz hasonló esti rendezvényt. 3 nap 3 különböző programmal készültek a kollégium tanárai és diákjai ebből az alkalomból.

Kedden egy előadást láthattak a kollégisták Ludas Matyi címmel. A szereplők és a szervezők között sok kollégistánk vett részt. Egy régi, mindenki számára ismert történetet dolgoztak fel, új köntösben. A nézők tetszését egyöntetűen elnyerte, hiszen mai humorral volt átitatva. Az előadás teljes egésze és a szereplők kiválasztása nagyon átgondolt és találó volt, ez is jelenthette az est sikerét.

A szerdai napon a könyvtárban került megrendezésre a Halloweeni felolvasó est, ahol nem csak műveket, történeteket, hanem hangszeres előadásokat is hallhattunk. A vártnál többeket mozgatott meg ez az esemény. A hangulatot az is fokozta, hogy mindez teljes sötétségben zajlott, csak egy-egy zseblámpával világították meg arcukat a fellépők. Kiegészítve ezt, a hallgatóság nassolni valót is kapott.

Az utolsó, vagyis a csütörtöki napon volt a Halloween party. Az esti bulizást megelőzte egy izgalmas kvíz és egy floorball meccs, amiben megmérkőzhettek a csapatok. Az elégetett kalóriákat frissen sült gofrival pótolhatták, a nyertesek pedig jutalmat is kaptak.

Micskó Vivien, Szilasi-Novák Luca Sára