Fenntarthatósági Témahét 2022

A fenntarthatósági témahét keretében meglátogattunk egy, a kollégiumunk közelében található csomagolásmentes boltot. A szemet gyönyörködtető kínálat mellett hasznos tanácsokat, a mindennapi életben könnyen alkalmazható tippeket kaptunk útravalóul.

Az időjárás kegyes volt hozzánk: kedden, a szemétszedési programon tanárok és diákok együtt tisztítottuk meg a kollégium környékét a szeméttől. Bekapcsolódva az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. komposztálást népszerűsítő akciójába, komposztkereteket igényeltünk és kaptunk a szervezettől, ezzel is segítve a zöldhulladék környezetbarát felhasználását.

Népszerűek voltak a megújuló energia használatát és a környezetbarát módon való utazást, valamint a burgonya kultúrtörténetét népszerűsítő filmek. Nagy sikere volt a zero waste kézműveskedésnek, ahol természetes és maradék anyagokból, valamint kávékapszulákból készíthettek ékszereket, újrahasznosított termékeket az érdeklődők.

Szintén pozitív visszhangja volt a „Zöld Sarok” elnevezésű programnak, ahol a gyógytea kóstolás és a növények „örökbefogadása” mellett, természet ihlette szépségtippeket és recepteket is kaphattak az érdeklődők.

(2022. április 25-28.)
Hajdu-Papp Viktória