Egy hét, amely a kollégiumról szól…

„Mert mi teremtünk szép, okos lányt és bátor, értelmes fiút, ki őriz belőlünk egy foszlányt, mint nap fényéből a Tejút.”

József Attila

 

Az egészséghét befejeztével egy újabb tartalmas hét várt ránk. A kollégium vezetőségével, nevelőtanáraival és diákjaival közösen próbáltunk ráhangolódni a karácsonyra. December elején már mindannyian izgatottak voltunk, mert számos dolog várt még ránk a karácsonyi készülődés miatt. Mindenki számára mást jelent a karácsony, mást jelent a hívőknek és mást, a nem hívőknek egyaránt.

A hét, Katona Péter igazgató úr megnyitóbeszédével kezdődött. Ezután következett a kollégium és a szobák közös díszítése, amely nagyon jó hangulatban telt. Azt követően karácsonyi filmvetítés vette kezdetét az aulában. A hét többi napján lehetőségünk volt még, karácsonyi képeslapkészítésre illetve motiváló üzenetek olvasására. Dökös fiataljaink egy-egy nevelőtanár segítségével értékelni kezdték a szobákat. A legfőbb szempont idén is az volt, hogy mennyire sikerült kreatívan kidíszíteni a fiúknak és lányoknak a szobájukat, hogy végül elnyerjék a „Legszebb karácsonyi szoba” címet. Nagyon sokan dekoráltak és varázsoltak karácsonyi hangulatot szobájukba.

A következő eredmény született:

Lány oldal                                                                      Fiú oldal

  1. 144-es szoba                                                        1.      129-es szoba
  2. 147-es szoba                                                       2.      229-es szoba
  3. 149-es szoba                                                       3.      201-es szoba

Különdíj: 160-as szoba

Mindenkinek gratulálunk!

 

Ha kolis programról beszélünk, akkor nem maradhat el a palacsintasütés. Most is kitettek magukért a dökösök. Nagyon finom palacsintákat készítettek. Ezúton is hálásak vagyunk, Balogh Irén tanárnő segítségével mindig elvállalják és lelkesen segítenek az összes kolis rendezvényen.

Demjén József tanár úr idén biliárd bajnokságot szervezett. Sok diák jelentkezett. Mindenki nagyon ügyesen teljesített és jó volt érezni a diákok közti versenyszellemet.

Szerda este, Retro disco várt minket az ebédlőben. A stúdiós diákok nagyon sok retro számmal kedveskedtek. A jelenlévők nagyon jól érezték magukat. Táncból és énekből most sem volt hiány. Méltó zárása volt az évnek.

 

A hét fénypontjaként megrendezésre került az immár hagyományos „Táncsics csillagai” elnevezésű tehetségkutató verseny. Nagyon sok tehetséges diák jelentkezett. Jó volt látni és hallani a versenyzők felkészülését, majd versenyprodukcióit. Volt az este során olyan ,aki hangjával, volt, aki zongora és hegedű illetve fúvós játékával nyűgözte le a zsűrit és a lelkes hallgató közönséget. Az este során verseket is hallhattunk, amit a versenyzők olyan átéléssel adtak elő, hogy sokszor összenéztünk, hogy mennyire tehetségesek.

A zsűrinek nehéz dolga volt. Ezúton is köszönjük, Trigola-Majzik Krisztina tanárnőnek, Horváth Péter tanár úrnak és Schmidt Ferenc DÖK elnöknek, hogy elvállalták e megtisztelő feladatot! Elérkezett az eredményhirdetés ideje. Hosszas tanácskozás és egyeztetés után megtudtuk, kik lettek idén, a Táncsics csillagai.

Az alábbi eredmények születtek:

Vers:

  1. Durugy Tamás
  2. Léb Eszter
  3. Ligeti Kadosa

 

Hangszeres:

  1. Mákszem Fanni és Orgyán Csanád hegedű-harmónika duó
  2. Szépvölgyi Balázs-zongora
  3. Ferenczi Balázs-gitár

 

Tánc:

  1. Ványai Nelli, Halmi Noémi, Jónás Roland, Kanócz Petra

Ének:

Különdíj: Zsingor Melinda, Szilágyi Teodóra, Pataki Zsófia

 

Tartalmas hetet tudhatunk magunk mögött. Gratulálunk minden díjazottnak.

Kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag Újévet kívánunk mindenkinek!

Gallyas Róbert