Egészséghét 2019

Március 4. és 7. között a hagyományokhoz híven ismét megrendezésre került kollégiumunkban a tavaszi egészséghét. Ezúttal is színes programkínálatból választhattak az érdeklődők.

Hétfőn 16 és 18 óra között Tóth Csaba tanár úr várta az aulában a tollasozni, pingpongozni, csocsózni vágyókat. A „Mozgásban a kollégium” program keretében 17 órától megrendezett kézilabda-bajnokságon a kollégium női kézilabdacsapata 3. helyezést ért el. A csapat tagjai Csiszár Dóra, Kiss Emőke, Tasnádi Tamara, Szili Imola, Tóth Leona, Csomor Médea, Fojtek Enikő, Radnai Izabella, Kádár Nóra és Gergely Kincső voltak. A nap zárásaként 19.15-től a Billy Elliot című filmet lehetett az aulában megtekinteni.

Kedden, az eredetileg az aulába meghirdetett „Bringamánia” a jó időnek köszönhetően kikerült az udvarra, ahol 16 és 19 óra között biciklizhettek a résztvevők. Ezzel párhuzamosan az aulában ismét tollas, pingpong és csocsó várta az érdeklődőket, Rér Áron tanár úr vezetésével.

18 órától Méhesné D. Ibolya tanárnő szervezésében három diák, Balogh Zoltán, Bozsó Dominika és Kulcsár Levente kiselőadását hallgathattuk meg Egészség és jóllét, Fellépés az éghajlatváltozás ellen, ill. Fenntartható városok és közösségek címmel.

18.30-tól Ignits Dóra dietetikus tartott beszélgetéssel egybekötött előadást az egészséges táplálkozásról. Közben különböző, a modern táplálkozástudomány elveinek megfelelően elkészített ételeket és salátaféléket kóstolhattak a résztvevők.

Szerdán focibajnokság került megrendezésre az udvaron. A mérkőzések 16 órától 19 óráig, szinte sötétedésig zajlottak, Tolnoi Róbert tanár úr vezetése mellett. Öt csapat mérhette össze a tudását, melyek közül az első helyet a For Zsolti szerezte meg (tagjai: Nagy-József Miklós, Széplaki Martin, Kristó Tamás, Simon Kristóf és Geiger Áron). Második helyen az Anonimus csapat végzett (tagjai: Nyári Bálint, Feja Roland, Szabó Lajos, Kertész Patrik és Szécsi Zsolt).

Közben különféle gyógyteákkal kínálták a diákokat a könyvtárban, ahol Benkő Beáta tanárnő ismertette a gyógynövények különféle hatásait.

A lányokról sem feledkeztek meg a szervezők. A lány kondiban alakformáló tornán vehettek részt Orosz Ildikó tanárnő vezetésével. Utána az aulában gerinctornára várta az érdeklődőket Dezső Attila tanár úr.

A nap végén Egészség-betegség témában zajlott beszélgetés a dohányzásról az utcai dohányzónál, Dezső Attila és Bóta Péter tanár urakkal.

Csütörtökön a fővárosi kollégiumok közötti floorballbajnoksággal zárult az egészséghét rendezvénysorozata. A kollégium lány és fiú csapata is második helyezést ért el.  A csapatok tagjai: Bozsó Dominika, Kádas Dorka, Varga Anita és Nemecz Petra, valamint Feja Roland, Havrilo Dániel, Várszegi Soma, Mann Koppány, Fodor Levente és Rácz Patrik.

Gulyás Á. Eliza