Egészséghét 2019.11.18-21

„ A bölcsnek tudnia kell, hogy az egészség az ember legnagyobb ajándéka és meg kell tanulnia, miként kovácsolhat hasznot a betegségéből a gondolatai révén.”

Kollégiumunkban, immár hagyományként tekintünk a kollégiumi egészséghétre, amelyet évről évre megrendezünk. Ilyenkor a kollégium vezetősége és diákönkormányzata már a rendezvény megkezdése előtt, hetekkel elkezdik a szervezést. Ez a hét a lazulásról, a szórakozásról szól, melyet az egészséges táplálkozás és életmód témája kísér különböző formákban.

Idén, jobbnál jobb programok vártak minket. Nem csak a kollégium diákjai és nevelőtanárai készültek lelkesen, hanem külsős vendégeket is köszönthettünk köreinkben. Szinte mindenki megtalálta a számára megfelelő programot.

A sportkedvelők többféle program közül választhattak a hét során. Többek között lehetőségük volt floorballozni, pingpongozni és személyre szabott tanácsadást kérni. A hét utolsó programja is nekik kedvezett, a fiúk és a lányok egyaránt részt vehettek az erőversenyen, ahol különböző megpróbáltatásokon átesve teljesíthették a versenyt.
A hét során több olyan filmet megnéztünk, amely felnyitotta a szemeinket, arra, hogy milyen csodálatos világban élhetünk.

Az ételkóstolás sem maradhatott ki a hét programjai közül. Hét elején a dökös fiatalok latózmenetes palacsintát sütöttek kolistársaiknak. Kígyózó sor állt, mindenki várva várta, hogy megkóstolják a finomabbnál finomabb palacsintákat. Ezt tovább tetézte a könyvtárban megrendezett ételkóstolás, ahol nevelőink és lelkes kolistársaink gyümölcstállal és nagyon ízletes zöldségkrémes mini szendvicsekkel vártak minket.

A hét fénypontja talán a szerda és csütörtök este volt.

A KÉK-VONAL Gyermekkrízis Alapítvány nagyszerű munkatársai érdekes témákkal készültek a kolisok számára mindkét nap. Az előadáson megjelent diákok lelkesen szóltak hozzá a témákhoz. Nagy örömmel töltött el minket, hogy itt voltak, hogy itt voltak velünk.

Gallyas Róbert