Aranyat érő fiaink a Bolyai matematika versenyen

2021. február 27-én rendezték idén online a Bolyai Matematika Csapatverseny országos döntőjét, melyen középiskolás négyfős csapatok mérték össze tudásukat.
A szakgimnáziumok 12. évfolyamos versenyén az AJTP nevű csapat fantasztikus eredményt ért el, aranyat szerzett! A csapat tagjai, akik a Puskás Tivadar Távközlési Technikum és a Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium Arany János Tehetséggondozó Programjának diákjai: Ihász Dániel, Kamuti Levente, Schmidt Ferenc és Siklódi Gellért (12.e, F3 csoport).

A versenyről Dani, a csapat egyik tagja így számolt be:
„A Bolyai-csapatverseny, egy -a nevéből is adódóan- több fős verseny, melyet bár különböző kategóriákban rendeznek meg, a leghíresebb mégis a matematika. Ezen a versenyen ért el, 10 évnyi részvétel után, első helyezést az AJTP nevű csapat. A csapat tagjai: Ihász Dániel, Kamuti Levente, Schmidt Ferenc és Siklódi Gellért, a valaha volt legjobb kollégisták, tőlük nagyobb áldást kívánni sem lehetne!”

Hogy az eredmény nem a véletlen műve, bizonyítja az is, hogy Feri és Levente a matematika OKTV országos döntőjébe is bejutott.

A fiúknak szívből gratulálunk a gyönyörű eredményhez!

TMTK vezetőség