AJTP sítábor Ausztria, 2019

Idén február 8-án az Arany János Tehetséggondozó Program diákjai síelni indultak a stájerországi Murauba, egy nagy fehér busszal. A kirándulás teljes költségét ‒ezúttal is‒ a kollégium finanszírozta.

A buszút jól telt – viccelődtünk, énekeltünk, filmeztünk és mérgelődtünk. Aludni ugyanis nem tudtunk (részben a kevés hely miatt, de főleg a rettenetes lábszagtól). A szállás viszont remek volt. A nagy hegyek árnyékában, a Mura folyó völgyében megbújó kisváros kényelmes szállodájában reggelente és esténként svédasztalos ellátás, sőt játékszoba és szaunahasználati lehetőség várt minket. Katona tanár úr szaunával kapcsolatos előzetes tanácsai sok diák emlékezetébe vésődött bele.

A síelés a mintegy negyven kilométeres pályarendszeren szinte mindenki számára nagy élmény volt. A táj szépsége lenyűgöző, pedig az Alpok minden nap más arcát mutatta: csúszhattunk szikrázó napsütésben, szeles-borús időben és hóesésben is. A legtöbben már síeltek előtte, mégis: nagyon sokat sokan most tanultak meg, s alig akadt olyan, aki nagyrészt csak a többieket nézte. A kezdők is mind megtanulták e fantasztikus sport alapjait, hála Dezső Attila tanár úr türelmes oktatásának. Nekik és Barkóczi tanár úrnak innen üzenném: legközelebb még jobban fog menni!

Összességében nagyon jól érezte magát mindenki, vagy a társaság barátságos aurája miatt, vagy, mert evett Tóth Csaba tanár úr angyali feleségének süteményeiből. Azok a sütik talán még a verekedni vágyó fiúkat is megnyugtatják. Köszönet az összes tanárnak a sítáborért!

Ladányi Domonkos
Puskás-Táncsics AJTP 10/E